---------- Forwarded message ----------
From: "Zoran Petrović" <zoran@ipb.ac.rs>
Date: 18 Dec 2014 09:45
Subject: [lge] Fwd: Godisnji izvestaji ON za 2014.
To: "lge" <lge@ipb.ac.rs>
Cc:

Poštovane kolegnice i kolege


Poštovani saradnici projekta 171037  (a mislim d aisto važi i za projekat III41011)

Došlo je vreme pripreme i pisanja godišnjih izveštaja.

Takođe smo upravo obavešteni d aje potpisana odluka o dodeljivanju statusa Centra izvrsnosti našem centru pa moramo do kraja godine da sakupimo podatke i materijale za izveštaj centra izvrsnosti.

POSEBNO VAŽAN ELEMENT JE DA ĆE SE NA OSNOVU PREDATIH MATERIJALA VRŠITI REKATEGORIZACIJA SARADNIKA ZA PRETHODNI PERIOD, KOJA ĆE VALJDA VAŽITI SLEDEĆE GODINE.

 O svemu tome ćemo danas na sastanku grupe u 12 h.

Pozdrav Zoran Petrović

molioi bih da se ovo forwarduje i kolegama sa CIV mailing liste.







-------- Original Message --------
Subject: Godisnji izvestaji ON za 2014.
Date: Wed, 17 Dec 2014 11:50:27 +0100
From: Andrijana Ivanović <andrijana.ivanovic@mpn.gov.rs>
To: <zoran@ipb.ac.rs>


Зоран Петровић, rukovodilac projekta

 

Postovani/Postovana,

 

Podsecamo Vas na obavezu iz Aneksa ugovora o finansiranju projekata koji ste potpisali za 2014. godinu, da Ministarstvu prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja dostavite godisnji izvestaj o realizaciji projekta.

 

Ovom prilikom Vas pozivamo da pristupite popunjavanju obrasca godisnjeg izvestaja za 2014. godinu pod brojem 171037



 

Nekoliko kratkih napomena za popunjavanje obrasca godisnjeg izvestaja za 2014. godinu



Molimo Vas da Izvestaj o radu istrazivaca doktoranata popunite kao Word dokument koji Vam saljemo (nalazi se u obrascu godisnjeg izvestaja u meniju Pomoc), i da ga prilozite uz godisnji izvestaj koristeci opciju PRILOG.


Saljemo Vam i Link za popunjavanje referenci objavljenih u 2014. godini, kao i odgovarajuca uputstva za pristup Web aplikaciji. Prema odredbama navedenim u Ugovoru za finansiranje projekata za ciklus istrazivanja u periodu 2011-2015. godine, obaveza Ministarstva je da prati ostvarivanje i vrsi ocenu rezultata projekta. Rok za dostavljanje referenci je 20. januar 2015. godine.


Obaveštavamo vas da ćemo na osnovu dostavljenih referenci u prvoj polovini 2015. godine izvršiti  rekategorizaciju istraživača za period 2010-2014. godine.

Finansijski deo izvestaja o radu na projektu u 2014. godini dostavljace se u periodu od 02.02.2015. do 27.02.2015. godine.


Preporučujemo korišćenje
Mozilla Firefox ili Google Chrome pretraživača.

Kod Internet explorer pretraživača potrebno je da bude instalirana poslednja verzija jer u protivnom neće raditi svi ekranski prikazi.

Pri završenom unosu reference postojace taster za štampu unetih referenci. Štampanu i potpisanu listu rezultata (referenci) dostavite nadležnom analitičaru za vaš projekat.

 

Napomene u vezi popunjavanja aplikacije

 

  • Pri uspešnoj autorizaciji dobićete početnu stranu na kojoj se nalazi broj Vašeg projekta. Kliknite na „ Korak 1 - Unesite novu publikaciju “. Ova opcija Vam omogućava da  iz padajućeg menija izaberete kategoriju publikacije (monografija, časopis, skup, tehničko rešenje i patent)

 

  • Kriterijumi za određivanje naučnih publikacije definisani su Pravilnikom o postupku i načinu vrednovanja, i kvantitativnom iskazivanju naučnoistraživačkih rezultata istraživača. Molimo da navodite samo one vrste rezultata koje su za vašu naučnu oblast definisane Aktom o izboru, vrednovanju i finansiranju programa OI, TR i III.

 

  • Za rezultate kategorije M80 uraditi u skladu sa Pravilnikom o postupku i načinu vrednovanja, i kvantitativnom iskazivanju naučnoistraživačkih rezultata istraživača. Tehnička rešenja priznaju se isključivo uz dokaz. U elaborat (dokumentaciju) o tehničkom rešenju obavezno navesti: autore rešenja, naziv tehničkog rešenja, za koga je rešenje rađeno, ko rešenje koristi, godinu kada je rešenje urađeno i ko ga je prihvatio-primenjuje, kako su rezultati verifikovani (od strane koga tela) i na koji način se koriste.

"Autori tehničkog rešenja moraju da urade tekstualnu dokumentaciju (po analogiji sa dokumentacijom za prijavu patenta, na 5-10 stranica, uključujući ilustracije i            tehničke crteže). Dokumentacija treba da sadrži: oblast na koju se tehničko rešenje odnosi, problem koji se tehničkim rešenjem rešava, stanje rešenosti tog             problema u svetu, objašnjenje suštine tehničkog rešenja i detaljan opis sa karakteristikama, uključujući i prateće ilustracije i tehničke crteže, kako je realizovan i gde se primenjuje, odnosno koje su mogućnosti primene. Autori tehničkog rešenja treba da obezbede i pisano mišljenje dva nezavisna recenzenta-eksperta i mišljenje Naučno-nastavnog veća .... "

Za rezultate kategorije M90 dokaz o realizovanom patentu potrebno je dostaviti:  opis rezultata – vrsta patenta odnosno rezultata, nosilac patenta i pronalazači – prema podacima u patentnoj prijavi, registrovan kod – navedite ime ustanove koja je izvršila registraciju patenta, registracioni broj, tehničke karakteristike – dajte kratak opis tehničkih karakteristika primenjenog patenta, tehnološke mogućnosti – kratko opišite tehnološke mogućnosti, kupac, početak primene i odgovorno lice – koje je prema MPNTR odgovorno za tačnost podataka o ovom rezultatu

 

Rezultate iz kategorija M80 i M90 dostaviti elektronski  kao WORD dokument ili dostaviti link i hard-copy  na adresu : Ministarstvo prosvete,  nauke i tehnološkog razvoja, Njegoševa 12, 11000 Beograd



_______________________________________________
lge mailing list
lge@ipb.ac.rs
https://mail.ipb.ac.rs/mailman/listinfo/lge