[institut] Zajednicki pilot poziv za prijavljivanje predloga projekata/ Obavestenje

Suzana Vojinovic suzana.vojinovic at mntr.sr.gov.yu
Mon Dec 25 16:56:22 CET 2006


Ministarstvo nauke i zastite zivotne sredine ima zadovoljstvo da Vas obavesti da je u okviru FP6 projekta SEE-ERA.NET objavljen Zajednicki pilot poziv za prijavljivanje predloga projekata: SEE-ERA.NET Pilot Join Call. 


Naucne oblasti koje su zastupljene u navedenom pozivu su:

Ø      Hrana, poljoprivreda i biotehnologija - uza tema: Odrziva proizvodnja i upravljanje bioloskim resursima iz zemlje, sume i mora 

Ø      Zivotna sredina - uza tema: Tehnologije zivotne sredine 

Ø      Informacione i komunikacione tehnologije - uza tema: Primenjena istrazivanja 



Zemlje ucesnice u Pozivu su: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grcka, Makedonija, Madarska, Nemacka, Rumunija, Francuska, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crna Gora.



Projektne aktivnosti koje se finansiraju:



1. Multilateralni istrazivacki projekti sa minimalno tri ucesnika iz tri razlicite zemlje ucesnice u Pozivu, od kojih je obavezno jedan iz zemlje zapadnog Balkana. Finansirannje obuhvata manje istrazivacke projekte i krace pripremne aktivnosti, kao sto su studije izvodljivosti i pilot istrazivanja u trajanju do devet meseci. 

2. Tematske mreze sa minimalno pet ucesnika iz tri razlicite zemlje ucesnice u Pozivu, od kojih su obavezno dve  iz zemlje zapadnog Balkana. Finansiranje obuhvata projekte koordinacije i kooperacije naucnika u odredenoj naucnoj oblasti, koja bi se odvijala kroz krace naucne posete i radionice.

3. Letnje skole u okviru navedenih naucnih oblasti koje organizuje projektni konzorcijum. Minimalan broj ucesnika u konzorcijumu je tri iz tri razlicite zemlje ucesnice u Pozivu, od kojih je obavezno jedan iz zemlje zapadnog Balkana. 



Poziv za dostavljanje predloga projekta otvoren je do 31.03.2007. godine



Sve informacije o navedenom projektu i pozivu mozete dobiti na sledecoj adresi: http://www.see-era.net/pjc/calltext.html 



Nacionalni koordinator za ovaj poziv i kontakt osoba u MNZZS je Suzana Vojinovic, email: suzana_vojinovic at mntr.sr.gov.yu





S postovanjem,



Dr Ivan Videnovic, pomocnik ministra


--------------------------------------------------------------------------------



Ministarstvo nauke i zastite zivotne sredine Republike Srbije

Sektor za medjunarodnu naucno-tehnolosku saradnju

Nemanjina 22-26, 11000 Beograd

_________________________________________

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20061225/83195688/attachment.htm>


More information about the institut mailing list