[institut] Seminar mehanike Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU

Katica Hedrih katicahedrih at gmail.com
Sun Oct 24 19:30:45 CEST 2010


    Seminar mehanike Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU
     

     

     Postovani kolega/Postovana koleginice,

     

    od osnivanja Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU, radom Seminara mehanike rukovodili su nasi istaknuti naucnici i mehanicari utemeljivacima Matematickog instituta SANU I Odelenja za mehaniku, kao sto su Milutin Milankovic, Anton Bilimovic, Jakov Hlitcijev, kao i upravnici Odelenja za mehaniku Konstantin Voronjec, Tatomir Andjelic, Danilo Raskovic. 

     

    Radom Seminara mehanike u poslednjem periodu su rukovodili upravnici Odelenja za mehaniku profesori i akademici,  akademik JANN Veljko A. Vujicic, akademik SANU Vladan Djordjevic i akademik SANU Teodor Atanackovic. 

     

    Sadasnje rukovodstvo (clanovi Upravnog odbora i director) Matematickog institita SANU, smatra da oko Seminara mehanike  Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU treba okupiti sto veci broj istrazivaca iz oblasti mehanike iz naucnih institucija sirom Srbije, a posebno mladih. To se moze postici naucnim saopstenjima i predavanjima kojima se potsticu mladi istrazivaci na kreativnost, a takodje i predavacima koji su istaknuti, cenjeni naucnici i stvaraoci u oblasti Teorijske i primenjene mehanike. Isto tako i predstavljanjem mladih istrazivaca, koji su postigli (za svoje godine) dovoljno naucnih rezultata da mogu biti promovisani, putem poziva da I odrzavanja predavanja, u okviru seminara za mehaniku Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU.

     

    Imajuci u vidu da Seminar mehanike Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU, ima dugu tradiciju, kao centar izvrsnosti u oblasti mehanaike oko koga su se okupljali najkreativniji istrazivaci, naucnici i univerzitetski profesori mehanike sa svih univerziteta u nasoj zemlji, to se planira da i u narednom periodu bude zadrzana koncepcija organizacije Seminara mehanike Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU, kao i u ranijim periodima. 

     

    U ime Odelenja za mehaniku Matematickog institute SANU pozovam sve zainteresovane da pristupe Seminaru i postanu njegovi aktivni clanovi, kako prisustvom, tako i ucescem predavanjima, saopsstenjima i-ili naucnim kritikama, komentarima ili diskusijaam, kao I aktuelnim naucnim informacijama, na samim sednicama Seminara.

     

    Molim Vas da me obavestite da li zelite da ucestvujete sa predavanjem ili naucnim saopstenjem u radu Seminara, kao i da mi dostavite naziv predavanja, i kratak sadrzaj predavanja (na jednoj stranici I na srpskom i na engleskom jeziku, na adresu <khedrih at eunet.rs>), sa naznacenim  terminom  kada bi ste zeleli da isto bude uvrsceno u program rada Seminara. (Predavanja se honorisu prema pravilniku, a za predavace van Beograda pokrivaju se troskovi kupovine odgovarajuce povratne autobuske karte).

     

    Odrzavanjem predavanja i sadrzajem istog, Vi bi ste doprineli radu i okupljanju istrazivaca oko Seminara mehanike i Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU, a time bi na nivou Republike bila bolja naucna komunikacija, a takodje bi se ujednacili kriterijumi vrednovanja  naucnoistrazivackih rezultata.

     

    Kao sto znate sednice seminara mehanike, Odelenja za mehaniku Matematickog institita SANU  u Beogradu, se tradicionalno odrzavaju sredom, u vremenskom terminu od 18h do 19h, u Sali II na drugom spratu zgrade SANU, ul. Knez Mihailova 35, Beograd. 

    Prva sednica Seminara mehanike, u ovom semestru, bi trebaloda bude odrzana, u sredu 3 novembra 2010 godine.

     

    Takodje, postoji mogucnost da izbrana predavanja sa Seminara Mehanike budu, po sprovedenom postupku recenzije I pozitivne ocene rukopisa, stampana u jednoj od tematskih publikacija Matematickog institute SANU (na srpskom ili na engleskom jeziku).

     

    I na kraju, bila bih Vam veoma zahvalja ako ovaj poziv-informaciju prosledite i kolegama za koje smatrate da bi mogli biti zainteresovani da ucestvuju u radu Seminara, kao predavaci ili kao slusaoci. Isto tako su dobrodosle sve sugestije I predlozi koji bi doveli do omasovljenja naseg Seminara.

     

    U slucaju da niste zainteresovani da dobijate naredne informacije, molim Vas da me obavestite o tome.

     

    U ocekivanju Vaseg odgovora, pomoci i predloga primite srdacan pozdrav,

     

    Katica R. (Stevanovic) Hedrih

    Upravnik Odelenja za mehniku

    Matematickog instituta SANU, Beograd

    e-mail: khedrih at eunet.rs











    *************************************

     

    Prof. dr Katica R. (Stevanovic) Hedrih,

    Doctr of Technical Sciences
    Scientific Research  Professor - Full Professor of University
    Mathematical Institute SANU Belgrade

    http://www.mi.sanu.ac.rs/

    http://www.mi.sanu.ac.rs/projects/projects.htm

    http://www.mi.sanu.ac.rs/seminars/seminar16.htm

     

    Office Address: 

    Prof. dr Katica R. (Stevanovic) Hedrih,

    Mathematical Institute SANU Belgrade

    ul. Knez Mihailova 36/III
    11009 - Belgrade, Serbia

    Phone: 381 18 42 41 663/  381 11 2 630 170 / Cell: 381 (0) 63 8 75 75 99

    khedrih at eunet.rs

     

    Full Professor of Mechanical Engineering University of Nis (1967 - 2009) 

    http://www.masfak.ni.ac.rs/sitegenius/topic.php?id=409

    Member of Serbian Scientific Society 

    http://afrodita.rcub.bg.ac.rs/~nds/                 

    http://afrodita.rcub.bg.ac.rs/~nds/indexe.html 

    Academician of Ukrainian Higher Education Academy of Sciences

    http://www.anvsu.org.ua/

     

    or

     


    Private address: 

    Prof. dr Katica R. (Stevanovic) Hedrih,

    18 000- Nis, ul. Vojvode Tankosica 3/22, Serbia

    Phone/Fax: 381 18 42 41 663/   Cell: 381 (0) 63 8 75 75 99

    khedrih at eunet.rs

     
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20101024/40ea6f4d/attachment.htm>


More information about the institut mailing list