[institut] Konkurs za nove projekte objavljen

Antun Balaz antun at ipb.ac.rs
Wed Apr 13 01:45:17 CEST 2016


Postovane koleginice i kolege,

Ministarstvo je konacno na svom web sajtu objavilo konkurs za nove projekte:

http://www.mpn.gov.rs/javni_konkurs_nauka/

Najavljene web aplikacije za registrovanje potencijalnih rukovodilaca i za pripremu predloga projekata jos uvek nisu otvorene, ocekujemo da ce biti dostupne uskoro.

Nazalost, na osnovu brzog pregleda objavljenih dokumenata izgleda da su sve nase kljucne primedbe, kao i primedbe ZIS-a, potpuno ignorisane. To se posebno odnosi na uslove kategorizacije mladjih istrazivaca i uslove za rukovodioce projekata. Cak su uklonjene neke povoljne odredbe koje su postojale u ranijem predlogu MPNTR (na primer, da studenti doktorskih studija mogu da traze da se kategorisu ukoliko je to za njih povoljnije od kategorije koju automatski dobijaju), a uvedene su i neke nove, nelogicne odredbe (na primer, prema Prilogu Akta, clan 6, stav 2, istrazivac koji je doktorirao u poslednje 3 godine a jos uvek nije izabran u zvanje moze da odabere 3 najpovoljnije godine i da rezultate normira na 5 godina, dok istrazivac koji je takodje doktorirao u poslednje 3 godine i izabran je u zvanje, kao sto i treba, to ne moze da uradi). Medjutim, ovo je sada finalna, objavljena verzija konkursa.

Na sednici Naucnog veca u petak cemo porazgovarati o detaljima, nakon sto svi budemo imali vremena da proucimo objavljene dokumente...

Srdacan pozdrav,
Antun Balaz

-----
Dr. Antun Balaz
Deputy Director
Research Professor

E-mail: antun at ipb.ac.rs
Web: http://www.scl.rs/antun

Phone: +381 11 3713152
Fax: +381 11 3162190

Institute of Physics Belgrade
Pregrevica 118, 11080 Belgrade, Serbia
-----




More information about the institut mailing list