[institut] Podsećanje - Nikola Burić Memorial Workshop (9. decembar 2016.)

Antun Balaz antun at ipb.ac.rs
Wed Dec 7 14:11:07 CET 2016


Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas na Nikola Burić Memorial Workshop koji će biti održan u petak, 9. decembra 2016. godine u čitaonici biblioteke "dr Dragan Popović" Instituta za fiziku u Beogradu. Ova radionica je posvećena naučnom radu našeg prerano preminulog kolege Nikole Burića, a predavači će biti njegovi saradnici i prijatelji tokom celokupne karijere. Organizovanjem radionice želimo da obeležimo Nikolin doprinos nauci, posebno iz dinamike klasičnih i kvantnih nelinearnih kompleksnih sistema, kao i njegov nemerljiv uticaj na veći broj saradnika, naš Institut i druge institucije s kojima je sarađivao. Takođe, na ovaj način želimo da očuvamo sećanje na Nikolu i pružimo priliku mlađim kolegama da predstave svoj rad i rezultate iz pomenutih oblasti.

Otvaranje radionice je predviđeno za petak, 9. decembra 2016. godine u 9:45 časova, a detaljan program i apstrakte svih predavanja možete naći na sledećoj web stranici:

http://nbmw.scl.rs/

Nadamo se da ćete nam se pridružiti, kako bismo se zajedno podsetili nekih od najznačajnijih Nikolinih dostignuća i upoznali se s novim pravcima istraživanja kojima se bave Nikolini saradnici.

Sa poštovanjem,

Antun Balaž, Igor Franović, Slobodan Prvanović

-----
Dr. Antun Balaž
Research Professor
E-mail: antun at ipb.ac.rs
Web: http://www.scl.rs/antun

Phone: +381 11 3713152
Fax: +381 11 3162190

Scientific Computing Laboratory
Institute of Physics Belgrade
Pregrevica 118, 11080 Belgrade, Serbia
-----




More information about the institut mailing list