[institut] Preminuo je Nikola Buric

Antun Balaz antun at ipb.ac.rs
Tue Jan 12 23:07:56 CET 2016


Postovane koleginice i kolege,

Danas nas je napustio Nikola Buric, nas prijatelj i dugogodisnji saradnik. Preminuo je jutros, posle duze borbe protiv teske bolesti.

Nikolu cemo pamtiti kao sjajnog naucnika, jednog od najboljih kojima Institut za fiziku moze da se ponosi. Krajem prosle godine je dobio nagradu SANU za fizicke nauke, i gotovo do poslednjeg trenutka je radio sa brojnim saradnicima, uz veliki broj interesantnih rezultata.

Nikolu cemo pamtiti kao dobrog i iskrenog prijatelja, na koga smo mogli da racunamo da ce uvek da kaze ono sto zaista misli. Pamticemo ga kao kolegu cije smo misljenje cenili i cesto trazili, nekada neformalno, a nekada i formalno, kao kada smo ga izabrali za clana Upravnog odbora Instituta.

Nikolu cemo pamtiti kao coveka sirokih pogleda od koga smo mnogo naucili i koji je duhovno obogatio Institut za fiziku, kao i sve koji su ga poznavali.

Nikolinoj porodici izrazavamo iskreno saucesce i pridruzujemo se njihovom bolu u ovom teskom trenutku. Saucesce saljemo i Nikolinim prijateljima i saradnicima. On nas je danas napustio, ali cemo zajednicki cuvati uspomenu na njega.

Nikolina sahrana (kremacija) bice odrzana u cetvrtak, 14. januara 2016. godine u 16 casova na Novom groblju.


Antun Balaz




More information about the institut mailing list