[institut] Fwd: info

Antun Balaz antun at ipb.ac.rs
Thu Oct 6 10:27:16 CEST 2016


> Begin forwarded message:
> 
> From: "Dusko Blagojevic" <dblagoje at ibiss.bg.ac.rs>
> Subject: info
> Date: 05 October 2016 at 18:42:18 GMT+2
> 
> Postovane koleginice i kolege, clanovi Predsednistva ZIS,
> 
> krajem avgusta, posle sastanka sa Ministrom Sarcevicem, najavio sam vam za kraj septembra i sastanak Predsednistva ZIS sa njim i ekipom iz Ministarstva, kao gostima. Ideja ja bila da se upoznamo i da im jos jednom predocimo nasu inicijativu za sto brze uvodenje kombinovanog modela finansiranja (institucionalno-projektno) i sistemsko resenje finansiranja istrazivaca sa instituta, a pre raspisivanja novog (kompetitivnog) konkursa. S obzirom da ekipa Ministarstva PNTR nije bila kompletirana (Vlada tada jos nije postavila novog drzavnog sekretara za nauku), stav je bio da svi oni u punom sastavu dodu, te mi na sastanku nismo ni insistirali dok se ne izvrsi imenovanje drzavnog sekretara.
> 
> U meduvremenu je drzavni sekretar imenovan (prof Vladimir Popovic sa Masinskog fakulteta), te smo imali (potpredsednici ZIS-a i ja, sa sekretarima ZIS-a, koleginica Tasic i kolega Prvanovic) i kratak sastanak sa njim ove nedelje, gde smo i njemu jos jednom prezentirali i ponovili nasu inicijativu, i dali dopis koji je ranije upucen Premijeru Vlade RS Vucicu i Ministru PNTR Sarcevicu (dat vam je u prethodnim mejlovima). S obzirom da je kolega Popovic tek postavljen, a u meduvremenu je i otputovao u inostranstvo poslom, sa njim je dogovoreno da se sastanemo kasnije kada budu neka konkretna resenja na vidiku.
> 
> Nasa inicijativa se razmatra i dalje, s tim sto je ovog puta od pre par dana u proces ukljucen i drzavni sekretar kolega Popovic.
> 
> Cim bude bilo kakvih novosti, brzo cemo se sastati i videti.
> 
> Srdacan pozdrav,
> Dusko Blagojevic,
> predsednik ZIS 




More information about the institut mailing list