[institut] Informacije

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Fri Oct 7 14:41:50 CEST 2016


Поштоване колегинице и колеге,
 
Желим да вам саопштим неколико вести везаних за побољшање квалитета услова за рад у нашој кући, а које ступају на снагу од следећег понедељка.
 
1. Ресторан
 
Од понедељка креће са радом интерни ресторан Института за физику. Ресторан и кухиња су сређени, адаптирани, опремљени и прибављени су сви потребни сертификати за рад. Ресторан води професионално особље са дугогодишњим искуством вођења врхунских реторана интерног типа. Ресторан Института ће радити радним данима у пуном радном времену, уз додатне могућности прилагођавања нашим потребама.
 
Позивам вас да дођете, видите нови амбијент и проверите квалитет  понуде. Основна понуда је веома разноврсна, а особље ресторана је спремно да прихвати савете и сугестије које би даље могле да ту понуду учине још бољом.
 
2. Паркирање
 
Приметили сте да је двориште Института за физику асфалтирано, да су урађене украсне бетонске стазе, засађено дрвеће и постављене жардињере. Овај централни простор је прво што гости Института виде и оно чини саставни део нашег парка на који смо са правом поносни. Из тог разога је паркирање у доришту сведено на минимални број возила управе.
 
Постојећи велики паркинг од понедељка добија званичну ознаку Паркинг 1, а у функцију се ставља нови паркинг приближно истог капацитета који ће носити ознаку Паркинг 2. У оба паркинга се улази из Прегревице а на приближно истом су растојању десно (Паркинг 1) и лево (Паркинг 2) од главне капије Института. Оба паркинга су ограђена идентичном оградом и под пуним су надзором наше службе безбедности.
 
Поред два велика паркинга у функцију су стављена и два мања. Паркинг 3 има четири обележена места и налази се на платоу испред котларнице. Дозволе за паркирање на овом месту имају возила које користе следеће колеге: др Брана Јеленковић, др Зоран Петровић, др Братислав Маринковић и др Зоран Поповић. Паркинг 4 такође има четири паркинг места, налази се испред нискофонске лабораторије и служи за потребе запослених у тој лабораторији.
 
3. Донације Фондацији Института
 
У последњих месец дана је стигао већи број појединачних донација у оквиру акције TREE 4 IPB. Као што сте упознати, средства ових донација иду на садњу и адекватно обележавање дрвећа у нашем парку и представљају наставак акције садње 60 стабала од прошлог пролећа. У скорије време нас чека јесења садња још 50 стабала. Већи број колегиница и колега се интересовао које врсте дрвећа и жбуња су засађене. Информације о томе се налазе у детаљном плану пејзажног уређења које је за нас сачинила фирма Грин-ин. Све информације можете добити код мене. Ова фирма је и донирала нашој Фондацији дрвеће, жардињере и растиње постављено у дворишту.
 
Ових дана је Фондацији Института стигла и донација Фондације ЈАТО наших колегинице и колеге из дијаспоре. Ова донација је намењена опремању простора Иновационог центра.
 
4. Регистрација лабораторија

Успешно је реализована регистрација лабораторија, а материјал је достављен одговарајућим инспекторским службама. Између осталог, материјал ће  послужити за израду Акта о безбедности и 
здравља на раду. Званичне одлуке о регистрацији лабораторија и постављању руководилаца ће вам бити достављене следеће недеље.

Са пуно поштовања,

Александар Богојевић
 

Dr Aleksandar Bogojevic, Director
Institute of Physics Belgrade
Pregrevica 118, 11080 Belgrade, Serbia
http://www.ipb.ac.rs/





More information about the institut mailing list