[institut] Izmene i dopune Pravilnika o izboru zvanja

Antun Balaz antun at ipb.ac.rs
Mon Mar 13 14:13:09 CET 2017


Postovane koleginice i kolege,

MPNTR je usvojilo i objavilo u petak u Sluzbenom glasniku Izmene i dopune Pravillnika o postupku, nacinu vrednovanja i kvantitativnom iskazivanju naucnoistrazivackih rezultata istrazivaca (kolokvijalno: Pravilnik o izboru u zvanja). Tekst izmena je dostupan na sajtu MPNTR:

http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2015/08/Pravilnik-o-izmenama-i-dopunama-Pravilnika-o-postupku-nacinu-vrednovanja-i-kvantitativnom-iskazivanju-naucnoistrazivackih-rezultata-istrazivaca.pdf

Promene od najveceg interesa za nas su sledece:

1) Prilikom izbora u zvanje vrednuju se svi radovi objavljeni nakon usvajanja izvestaja na NV o izboru u prethodno zvanje (a ne, kao do sada, samo radovi nakon prethodnog izbora u zvanje na sednici Komisije MPNTR). Medjutim, u spisku publikacija je potrebno za svaku M kategoriju odvojiti publikacije u tri grupe: one koji su objavljeni nakon prethodnog izbora, one koji su objavljeni tokom prethodnog izbora ali nakon usvajanja izvestaja na NV, kao i one koji su objavljeni pre toga. Publikacije iz prve dve grupe se vrednuju za novi izbor u zvanje.

2) Ukida se treci obavezni kriterijum za izbor u zvanje naucni savetnik u Prilogu 4, koji je podrazumevao obavezno objavljivanje monografije ili poglavlja u monografiji. Sada je sve kvantitatvne uslove moguce ispuniti pomocu radova u medjunarodnim casopisima (M20).

3) Reizbor u zvanje VNS vise ne resetuje bodove za kasniji izbor u naucnog savetnika. Medjutim, ukoliko je bilo vise reizbora u zvanje VNS, vrednuju se rezultati iz poslednjih 10 godine.

Posto ove izmene stupaju na snagu 18. marta, to znaci da moramo da ih primenjujemo vec od naredne sednice naseg NV.

Srdacan pozdrav,
Antun Balaz

-----
др Антун Балаж
заменик директора
научни саветник

E-mail: antun at ipb.ac.rs
Web: http://www.scl.rs/antun

Телефон: 011/3713-152
Факс: 011/3162-190

Институт за физику у Београду
Прегревица 118, 11080 Београд
-----




More information about the institut mailing list