[institut] Obaveštenje (Dositej)

vanja vanja at ipb.ac.rs
Wed Nov 29 08:46:51 CET 2017


Postovani istrazivaci,

 

Prosledjujemo vam poruku koju smo dobili od MPNTR vezano za bazu istrazivaca i radova Dositej.

Skrecemo vam paznju da je rok za unosenje korekcija 06. decembar 2017. godine. Molimo vas da, ukoliko naidjete na bilo kakve probleme prilikom rada u ovom novom sistemu iste prijavite mailom na adresu vanja at ipb.ac.rs <mailto:vanja at ipb.ac.rs> 

 

Pozdrav

Vanja Mihajlovic

 

Поштовани истраживачи, драге колеге,

Отворена је нова верзија система за пречишћавање резултата истраживања. Систем је доступан на адреси:

 

https://ris.mpn.gov.rs

 

Корисничко име и лозинка су исти као за претходну верзију система ("Доситеј").

Након пријављивања на систем (уносом корисничког имена и лозинке), са почетне стране је могуће преузети упутство које обавезно треба прочитати јер грешке при обради могу довести до изостављања резултата приликом вредновања. Морамо заједно да се потрудимо да до изостављања резултата приликом вредновања не дође.

У циљу ефикаснијег коришћења новог система и смањења времена које је истраживачима потребно за интеракцију са системом, дајемо две препоруке:

 

1. Пре додавања резултата који недостају размотрити могућност да неко од коаутора ко је био ангажован на пројекту и код себе види недостајући рад, на том раду коригује ауторе који нису приказани у плавој боји. Након тога ће сви аутори видети тај исти резултат у листи својих резултата.

 

2. Довољно је да један од коаутора унесе корекције у резултат, кориговану верзију ће видети сви коаутори. Зато истраживачи који имају више заједничких радова могу унапред да се договоре ко ће да обради који резултат како би се количина посла смањила.

 

3. Ако постоји више записа о истом резултата (што се може видети на страни "Моји дупликати"), најбоље је прво обрисати оне који су вишак (обавезно брисати на страни "Моји дупликати"), а затим у складу са упутством обрадити преостали запис.

 

4. Водити рачуна да се приликом брисања дупликата не обрише исправна верзија резултата, а остави нека некоректна (која садржи ауторе у црвеној боји).

С поштовањем,

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20171129/5b6dd100/attachment.html>


More information about the institut mailing list