[institut] Fwd: Pokretanje postupka u izbor/reizbor u zvanje naučni saradnik

Antun Balaz antun at ipb.ac.rs
Tue Sep 24 12:35:57 CEST 2019


> Begin forwarded message:
> 
> From: Nauka <nauka at mpn.gov.rs>
> Subject: Pokretanje postupka u izbor/reizbor u zvanje naučni saradnik
> Date: September 24, 2019 at 09:13:49 GMT+2
> 
> Директорима/Деканима НИО
>  
> Поштовани,
>  
> На основу члана 27, став 1, тачка 1) Закона о науци и истраживањима („Службени гласник Републике Србије“ број 49/19) матични научни одбори Министарства просвете, науке и технолошког развоја одлучују о стицању звања научни сарадник. Сви поступци за избор/реизбор у звање научни сарадник, покренути у складу са овим Законом, након 16. јула 2019. године, тачније доношење одлуке по захтеву НИО, су у надлежности матичних научних одбора. Моменат покретања поступка дефинисан је у оквиру члана 18. став 1. Правилника о поступку и начину вредновања и квантитативном исказивању научноистраживачких резултата истраживача („Службени гласник РС” број 24/16, 21/17 и 38/17) и представља датум седнице научног односно наставно-научног већа на којој је образована комисија од најмање три члана за оцену испуњености услова за избор у научно звање истраживача.
>  
> Зато Вас молимо да захтеве са документацијом за покретање поступка у избор/реизбор у звање научни сарадник достављате аналитичару надлежног матичног научног одбора.
>  
> Основни захтев садржи:
>  
> -          Пропратни акт (допис),
> -          Предлог одлуке научног односно наставно-научног већа,
> -          Извод из записника са седнице на којој је утврђен предлог одлуке,
> -          Извештај (реферат),
> -          Копију дипломе о докторату/уверење (решење о нострификацији),
> -          Одлуку о претходном звању (уколико је кандидат претходно био биран у научна звања),
> -          Оглас – доказ да је извештај био на увиду јавности,
> -          Резиме извештаја.
>  
> Молимо да горе наведену документацију у електронској форми на e-mail адресу (скенираној као pdf, у једном фајлу у оквиру ког је само резиме извештаја у одвојеном документу) и у једном примерку у штампаној форми оригинално потписану и оверену (осим документа под тачком 5. које се достављају у копији) достављате аналитичару задуженом за одређену област. Аналитичар након провере може да затражи допуну документације, уколико утврди да документација није достављена у адекватном облику, односно захтеваног садржаја. Захтев се сматра комплетним када садржи све горе наведене акте достављене у штампаној и електронској форми и тек тада захтев истраживача улази у процедуру и може се уврстити у дневни ред седнице матичног научног одбора.
>  
> С поштовањем,
> Служба МПНТР
>  
> 

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20190924/d350932c/attachment.html>


More information about the institut mailing list