[institut] informacije

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Thu Apr 9 07:56:08 CEST 2020


Поштоване колегинице и колеге,

Јуче је одржана прва електронска седница Сената Универзитета у Београду. Огрмоман труд се улаже на читавом Универзитету да би се обезбедило функционисање у изузтеним условима. Онлајн настава се успешно одвија, институције чланице (свака са својим специфичностима и посебностима) успевају да обезбеде основно функционисање, студенти се на већем броју факултета организују да волонтирају... Као што и доликује, Универзитет показује своје најбоље лице у најтежим околностима. Била је част присуствовати седници. Волео бих када би шира јавност овога била свесна. 

На седници је између осталог било речи и о платама и средствима за превоз у току ванредног стања. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је свим институцијама потврдило да ће средства за плате бити потпуно регуларно уплаћиване. Министарство рада је донело упутства везана за исплату средстава за превоз запослених. Ми смо већ по тим упутствима реаговали о чему вас је јуче обавестио секретар Института.

Било је речи и о пројектима Фонда за науку. Још није стигла званична информација, но очекује се продужење рокова везаних за програм Идеје. Очекује се и скорашње лансирање новог позива везаног за COVID. Бићете обавештени чим стигну званичне информације, но мислим да је већ тренутак да се размењују прве идеје око евентуалних пријава за овај нови позив.

И на крају једна информација која није везана за Сенат. Служба за одржавање је јуче спровела детаљну дезинфекцију зграда и околног простора Института. Желим да им се захвалим на великом труду везаном за набавку хемикалија и потребне опреме, као и за само спровођење дезинфекције. Вест о овоме, као и видео прилог који је монтирало Одељење за комуникације, можете видети на нашем веб сајту на линку:

http://www.ipb.ac.rs/vesti/zastita-prostorija-ipb-pandemija/ <http://www.ipb.ac.rs/vesti/zastita-prostorija-ipb-pandemija/>

Пуно поздрава,
Александар Богојевић


Dr Aleksandar Bogojevic, Director
Institute of Physics Belgrade
National Institute of the Republic of Serbia
Pregrevica 118, 11080 Belgrade (Zemun), Serbia
http://www.ipb.ac.rs/






-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20200409/11bb2015/attachment.html>


More information about the institut mailing list