[institut] VAZNO OBAVESTENJE SVIM ZAPOSLENIMA - drugo obavestenje

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Mon Mar 16 14:34:21 CET 2020


Поштоване колегинице и колеге,

Као што смо и очекивали, ситуација са короновирусом се компликује, те је земља ушла у период ванредног стања. За сада, за разлику од школа и факултета, институтти нису затворени, но ситуација је подложна промени на дневном нивоу.

Упутства која сте донбили у претходном обавештењу су се показала адекватним и веома су позиотивно оцењена. Сва упутства остају на снази,
с тим што се, сходно новом стању, подижу на виши степен. То занчи:

1 - САМОИЗОЛАЦИЈА ЉУДИ КОЈИ СУ БИЛИ У КОНТАКТУ СА ОСОБАМА ИЗ ВИСОКО РИЗИЧНИХ ПОДРУЧЈА И ЗЕМАЉА (Ефективно, све земље са којам сарађујемо)
СЕ ДИЖЕ СА 14 НА 28 ДАНА. 

Приликом успостављања Ванредног стања сте чули да се непоштовање самоизолације сматра изазивањем опште опасности по здравље људи, што може носити затворску казну до 3 године.

2 - У ПРЕТХОДНОМ ОБАВЕШТЕЊУ ЈЕ ДАТА МОГУЋНОСТ РУКОВОДИОЦИМА ЛАБОРАТОРИЈА ДА ОДРЕДЕ КРИТИЧНА ЗАДУЖЕЊА, А ДА ОСТАЛИМ ЗАПОСЛЕНИМА ОМОГУЋЕ РАД ОД КУЋЕ. ОВА МЕРА СЕ САДА ПОДИЖЕ НА ВИШИ НИВО.

Према данашњим упутствима МПНТР, на посао могу доћи само запослени у ИЗУЗЕТНИМ СЛУЧАЈЕВИМА када важност послова који обављају то захтева. За ово се мора добити посебно одобрење које могу да дају директор, заменик директора или секретар. Напомињем да и у тим случајевима задржавање на послу треба ограничити на апсолутни минимум. Ово важи за све запослене са изузетком: директора, заменика директора, секретара, руководиоца одељења за рачуноводствене послове, као и особа којима су дата специјална задужења од стране Института у току ванредне ситуације. 

Спољне службе Института (обезбеђење, хигијена и одржавање) ће наставити да раде у смањеном капацитету о чему су посебно обавештени. Ресторан неће радити до даљег.

3 - СЕКРЕТАР ИНСТИТУТА ЋЕ ОРГАНИЗОВАТИ ПРИЈЕМ ПОШТЕ ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО И ОБАВЕШТАВАЋЕ ЗАПОСЛЕНЕ О ВАЖНИМ ПРИСПЕЛИМ ПИСМИМА И ПОШИЉКАМА. 

У случају да вам је потребна хитна потврда од стране Института као послодавца о томе треба да обавестите секретара Института, који ће вам дати одговарајућа упутства.

Дакле, у дужем периоду велика већина запослених неће долазиту на посао. Имајући ово у виду, грејање ће бити сведено на најмању могућу меру ради очувања инсталација.
Изузетно је важно да искључите све уређаје, ако то већ нисте урадили. Пре свега то се односи на клима уређаје и грејалице, али исто треба да важи за сву опрему за коју није неопходно да буде укључена. Практично говорећи, експериментална опрема се неће моћи користиту бар месец дана, а могуће и дуже. ВАША ОБАВЕЗА ЈЕ ДА ОПРЕМУ ЗА КОЈУ СТЕ ЗАДУЖЕНИ УГАСИТЕ. Изузетак је комуникациона опрема Института (мејл и веб сервери). За сва друга изузећа се мора добити посебно одобрење директора.

За време рада од куће ангажман запослених остаје непромењен, па тако и плата. 

Није потребно паничити, ваш основни задатка је да чувате своје здравље и здравље ваших породица. Током рада од куће ваша радна обавеза је да редовно проверавате мејл и пратите даља обавештења. 

Са поштовањем,

ДИРЕКТОР ИНСТИТУТА ЗА ФИЗИКУ
Института од националног значаја за Републику Србију

др Александар Богојевић




Dr Aleksandar Bogojevic, Director
Institute of Physics Belgrade
National Institute of the Republic of Serbia
Pregrevica 118, 11080 Belgrade (Zemun), Serbia
http://www.ipb.ac.rs/






-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20200316/618a47a1/attachment.html>


More information about the institut mailing list