[institut] Prelazak na novi mail server

Dusan Vudragovic dusan at ipb.ac.rs
Sun Oct 11 22:22:51 CEST 2020


Poštovane kolege,

Prebacivanje mail servera na novi hardware je uspešno završeno. Pored većeg broja CPU jezgara, novi server ima veću količinu RAM memorije, pa će raditi brže i efikasnije. Kako ovaj servis ima dugu istoriju rada (više od 20 godina) i kako ga je koristio veliki broj kolega, zbog stalnih update-a raspoloživog software-a teško je preslikati sve funkcionalnosti pri prelasku na novi hardware. Molim vas da imate razumevanja ukoliko neka od funkcionalnosti nedostaje i da nas obavestite ukoliko vam je neophodna.

Kolege koje u poslednjih 5 i više godina nisu menjale lozinku trenutno ne mogu da pristupe mail sistemu, zbog prelaksa na novi algoritam za enkripciju. Za rešavanje ovog problema neophodno je da nas pozovu telefonom na broj 011/3713-177 kako bismo im objasnili kako da promene lozinku. Ovu informaciju ćemo objaviti na Webmail stranici, kako bi svi mogli da je vide.

Puno pozdrava, Dušan



> On 9 Oct 2020, at 09:38, Dusan Vudragovic <dusan at ipb.ac.rs> wrote:
> 
> Poštovane kolege,
> 
> Zbog hardverskog unapređenja IPB mail servera, servisi elektronske pošte biće nedostupni u periodu od petka (danas) 17:00 do ponedeljka 08:00 (najkasnije). U ovom periodu nećete moći da pristupite vašim mail nalozima. Kako je ovaj servis dosta kompleksan, konfiguracija svi pojedinačnih komponenti će zahtevati i dodatnih par dana, pa su mogući kratki prekidi u radu servisa i tokom sledeće nedelje.
> 
> Hvala na razumevanju i puno pozdrava,
> Dušan Vudragović
> 




More information about the institut mailing list