[institut] pismo direktora (21.05.2021)

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Fri May 21 13:52:16 CEST 2021


Поштоване колегинице и колеге, драги пријатељи

Према постојећем Правилнику о саставу Научног већа Института за физику, чланови новог сазива овог тела се бирају тако што свака од шест истраживачких групација (Г1 – Г6) из својих редова бира 7 представника у научном звању. На овај начин се добијају 6 * 7 = 42 члана новог сазива већа. Преостала 3 члана су по функцији директор, заменик директора, и руководилац Иновационог центра.

Изборну процедуру по групацијама ће спровести Силвана Михајловић, руководилац  Одељења за људске ресурсе, а за надзор процедуре су задужени др Жељка Никитовић, председник Научног већа у претходном мандату и Миомир Ердељановић, секретар Института. Право гласа имају сви истраживачи из дате групације који имају научно звање и који нису одсутни дуже од три месеца. 

У свакој од истраживачких групација је око 25 истраживача са правом гласа. Гласање се у свакој групацији одвија у једном кругу, за представнике групације се именује 7 истраживача са највишим бројем гласова, а у случају једнаког броја гласова представник се одређује жребом.

Корисно је да се групације унапред договоре да не буде  много више од 7 кандидата, у супротном ће се гласови расути а чланство у већу ће доминантно одредити  случајни процес. Дакле, договор је пожељан, ако је могућ. Наравно, независно од договора, сваки истраживач са листе има право да буде кандидат.

Само гласање за нови сазив Научног већа ће почети у следећи понедељак када ћете добити упутства за гласање и гласачке листе које је начинило Одељење за људске ресурсе.

Са поштовањем,

ДИРЕКТОР ИНСТИТУТА ЗА ФИЗИКУ
др Александар Богојевић


Dr Aleksandar Bogojevic, Director
Institute of Physics Belgrade
National Institute of the Republic of Serbia
Pregrevica 118, 11080 Belgrade (Zemun), Serbia
http://www.ipb.ac.rs/






-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20210521/dd631fe2/attachment.htm>


More information about the institut mailing list