[institut] Fwd: Na medjunarodni dan žena u nauci - poziv naučnicama da konkurišu za stipendiju "Za žene u nauci"

IPB info info at ipb.ac.rs
Fri Feb 11 13:19:15 CET 2022


> Begin forwarded message:
> 
> Subject: Na medjunarodni dan žena u nauci - poziv naučnicama da konkurišu za stipendiju "Za žene u nauci"
> Date: 11 February 2022 at 11:34:01 CET
> 
> Poštovani,
>  
> Na međunarodni dan žena i devojaka u nauci koji se svake godine obeležava na današnji dan, kompanija L’Oréal zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nacionalnom Komisijom za UNESCO, poziva mlade naučnice da konkurišu za Nacionalne stipendije u okviru svetski poznatog programa L’Oréal - UNESCO “Za žene u nauci” (L’Oréal - UNESCO For Women in Science).
>  
> Konkurs za 2022. godinu je u toku i prijave su otvorene do 15. aprila ove godine, a namenjen je naučnicama koje se bave naučno-istraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka, imaju do 35 godina i  upisane ili završene doktorske studije. 
>  
> Prijave se podnose elektronskim putem, a na veb sajtu www.zeneunauci.co.rs moguće je naći više informacija o samom programu i načinu prijavljivanja, uključujući i prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2022. godinu. U okviru dvanaestog ciklusa ovog programa u Srbiji, najtalentovanijim mladim naučnicama biće dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od po pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti. Nacionalne stipendije „Za žene u nauci“ predstavljaju vid podrške njihovom daljem profesionalnom usavršavanju i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji.
>  
> Povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci, L´Oréal Fondacija je pokrenula  #StopTheDropout kampanju i pozvala sve koji veruju u fer i jednake uslove za žene i muškarce, da se pridruže u podizanju svesti o izazovima sa kojima se žene suočavaju tokom razvoja svojih karijera. https://www.fondationloreal.com/our-programs-women-science/stopthedropout
>  
> 
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Saop?tenje za medije Za ?ene u nauci 2022.doc
Type: application/msword
Size: 91648 bytes
Desc: not available
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20220211/632941f7/SaoptenjezamedijeZaeneunauci2022-0001.doc>
-------------- next part --------------
> 



More information about the institut mailing list