[institut] pismo direktora (08.11.2022)

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Tue Nov 8 15:20:29 CET 2022


Поштоване колегинице и колеге, 
Драги пријатељи

Као што вам је познато, Институт за физику се прошле године, на молбу Владике Теодосија, одазвао добротворној акцији прикупљања помоћи за наставак рада Народних кухиња на Косову и Метохији која обезбеђује топле оброке за социјално најугроженије становништво рашко-призренске епархије. 

Да вас подсетим, Институт је тим поводом прикупио донацију од 800.000 динара, а епархија је Институту као дародавцу издала Грамату.

Добротворна организација епархије рашко-призренске ”Мајка девет Југовића” (Манастир Грачаница) нам је управо послала детаљни извештај како су средства наше донације потрошена за неометани рад Народних кухиња као и за припрему сендвича за ђаке пешаке.
 
Само сам хтео да вас информишем о томе да је наш одазив иницијативи био изузетно цењен и да је имао јасан и мерљиви ефекат.

Имајући у виду тешко стање нашег народа на Косову и Метохији, предложио бих да се и ове године одазовемо овој акцији коју би иплементирали на исти начин као и прошле године. 

Молим све који желе да се прикључе акцији да са свог институтског мејла о својој намери обавесте Миомира Ердељановића секретара Института minja at ipb.ac.rs <mailto:minja at ipb.ac.rs> наводећи колико би донирали. Као и прошли пут, рачуноводство ће вашу следећу плату умањити за износ донације. Акција ће бити отворена до 15.12.2022. године након чега ћете бити информисани о укупно прикупљеним средствима која прослеђујемо Грачаници. 

Са поштовањем,
Александар Богојевић


Dr Aleksandar Bogojevic, Director
Institute of Physics Belgrade
National Institute of the Republic of Serbia
Pregrevica 118, 11080 Belgrade (Zemun), Serbia
http://www.ipb.ac.rs/






-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20221108/f466d1f1/attachment.htm>


More information about the institut mailing list