Upućeno:      Direktorima i dekanima naučnoistraživačkim instituta i fakulteta

Subjekt:       »On-Site« program obuke pod nazivom »Tržišna orijentacija i razvoj preduzetništva u naučnoistraživačkim organizacijama«

Cilj:                 Povećanje osećaja važnosti tržista i tržišnih zahteva kao važnih činilaca rasta i konkurentnosti na svetskom tržištu

Teme:             Koncept marketinga

                        Preduzetništvo-poslovna filozofija za novi milenijum

                        Intelektualna svojina

                        Strategijski menadžment

                        Modeliranje poslovnog plana

Poštovani,

 

Nakon uspešnog odziva i pozitivnih kritika na kursu «Tržišna orijentacija i razvoj preduzetništva u naučnoistraživačkim organizacijama» održanog 20-21 maja 2003 godine, Ministarstvo za nauku, tehnologiju i razvoj u saradnji sa Evropskom agencijom za razvoj dalje nastavlja sa programom obuke sa svrhom podizanja preduzetničkog duha u naučnoistraživačkim institucijama. Želja nam je da što veći broj nučnika i istraživača dobije makar osnovne ideje o preduzetništvu i poslovanju. Zbog toga predlažemo da se kursevi obuke održe u Vašim prostorijama kako bi polaznicima olakšali prisustivanje u programu a u isto vreme omogućili  kvalitetniji i efikasniji rad. Dosadašnje iskustvo nam je pokazalo da se interaktivnst u ovakvim vrstama obuke najbolje postiže u grupama do 25 ljudi.

Po završenoj obuci, početkom 2004 godine,  predložili bi zajedničku izradu  SWOT analize (analiza prednosti, slabosti, šansi i opasnosti)i/ili izradu biznis planova za posebne projekte ili celokupne institucije, laboratorije itd.

Dvodnevni program obuke je besplatan za zaposlene u naučno-istraživačkim institucijama. Ljubazno Vas molimo da Vi obezbedite osveženje i kafu polaznicima.

Molimo Vas da Vaše prijave pošaljete u što kraćem roku a najkasnije mesec dana pre pre željeng termina održavanja kursa. Takođe Vas molim da na obavestite o planiranom broju učesnika odnosno broju kurseva koji bi se održali u Vašoj instituciji. 

Za više detalja molimo Vas da se obratite na sledeću kontakt adresu:

Sanja Motika

sanja_motika@mntr.sr.gov.yu

Tel: 011 361 35 26; 011 363 13 14

Srdačan pozdrav,

Dr. Danilo Golijanin

Pomoćnik ministra