STALNI SEMINAR

Evropski propisi o bezbednosti vozila – II Ciklus

 

Tema: Internet pretraživanje sistema ECE OUN i Evropske unije i praksa vodećih EU zemalja

 

Datum održavanja:               Sreda, 01.03.2006.

Mesto održavanja:               Veliki Seminar “CESiL” Mašinskog fakulteta, Beograd, Kraljice Marije 16 (Ranije 27. Marta 80)

Vreme održavanja:              10H00 do 14H00

Organizator:                            Prof. dr Čedomir Duboka

Sadržaj:

Približavanje naše zemlje Evropskoj Uniji otvara pitanje osposobljenosti domaćih stručnjaka koji se bave automobilskim biznisom i automobilskom tehnikom da prepoznaju i tumače propise koji postoje u Evropi, a posebno medju 25 zemalja članica EU. Izvesno je da će naši propisi u ovoj oblasti pretrpeti drastične promene pre nego što naša zemlja postane članica EU, tj. još u toku približavanja naže privrede pravilima i procedurama koje važe u Evropi. Sada kod nas postoji puno nerazumevanja i nesporazuma oko toga šta jesu a šta nisu tzv. »Evropski propisi« što doprinosi velikim zabunama i zabludama. Upoznavanje sa tim pitanjima pomoću Internet pretraživanja u realnom vremenu je jedan od veoma efikasnih načina da se zainteresovani najneposrednije i sami upoznaju sa evropskom praksom, što je osnovni motiv za pokretanje ovog Stalnog seminara.

Prvi Seminar u novom ciklusu omogućiće Vam, pre svega, da se upoznate sa mogućnostima za Internet pretraživanje po sistemima ECE OUN i EU, odnosno vodećih zemalja – članica EU. Pored toga, upoznaćete način izgradnje evropske filozofije razvoja i unapredjenja bezbednosti saobraćaja, kao i odnose izmedju propisa koji se bave bezbednošću saobraćaja (Road Traffic Safety Regulations) i propisa koji se bave samim vozilima (Road Vehicles Safety Regulations / Directives). Informacije o svemu tome će Vam omogućiti da kasnije i sami pomoću Interneta i u realnom vremenu pratite stanje i budući razvoj ovih propisa u oblastima koje su Vam važne.

Pozivamo Vas da iskoristite i ovu novu priliku za »upoznavanje sa Evropom« pomoću Interneta.

Za bliže informacije videti i www.frimeks.com/sr/seminar.php

Troškovi učešća u radu Seminara u iznosu od 7.500,00 dinara + PDV po jednom učesniku obuhvataju pravo učešća na Seminaru, štampani materijal i osveženje.

Uplata za učešće u radu Seminara se vrši na tekući račun Mašinskog fakulteta br. 840-1876660-28, svrha uplate: “Seminar Propisi / 09-05” najkasnije do petka, 24.02.2006. godine.

U slučaju većeg interesovanja, Seminar će biti organizovan po grupama koje će biti formirane prema redosledu prijavljivanja.

Obaveštenja i prijavljivanje:       Telefon: 011/3370-358, 3302-390, 3302-288, 3370-349

Faks: 011/3370-364, 3228-079

E-mail: cduboka@EUnet.yu / cduboka@mas.bg.ac.yu

Molimo Vas da pomoću funkcije „Forward“ prosledite ovu informaciju Vašim kolegama koje bi mogle biti zainteresovane za rad ovog Stalnog Seminara. Hvala!

______________________________________________________________

Ako niste zainteresovani da i ubuduće dobijate obaveštenja o radu Stalnog Seminara pod nazivom “Evropski propisi o bezbednosti vozila”, molimo Vas da nas o tome obavestite koristeći “Reply” funkciju Vašeg internet browsera, sa naznakom 'Molim brisanje' u polju “Subject”.