Postovani,
 
Zelim da Vas podsetim da je Poziv za prijavljivanje predloga projekata za Zajednicki pilot poziv otvoren do 31.03.2007. godine, kao i da Vas zamolim da navedenu informaciju prosledite Vasim kolegama.
 
Unapred zahvalna,
 
Suzana Vojinovic
Adviser
Department of International Cooperation
Ministry of Science and Environmental Protection
Nemanjina 22-26, Belgrade
tel. +381 11 2642654
e-mail:
suzana.vojinovic@mntr.sr.gov.yu
 
Ministarstvo nauke i zaštite životne sredine ima zadovoljstvo da Vas obavesti da je u okviru FP6 projekta SEE-ERA.NET objavljen Zajednički pilot poziv za prijavljivanje predloga projekata: SEE-ERA.NET Pilot Join Call.

 

Naučne oblasti koje su zastupljene u navedenom pozivu su:

Ř      Hrana, poljoprivreda i biotehnologija – uža tema: Održiva proizvodnja i upravljanje biološkim resursima iz zemlje, šume i mora

Ř      Životna sredina – uža tema: Tehnologije životne sredine

Ř      Informacione i komunikacione tehnologije – uža tema: Primenjena istraživanja

 

Zemlje učesnice u Pozivu su: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Makedonija, Mađarska, Nemačka, Rumunija, Francuska, Hrvatska, Srbija, Slovenija i Crna Gora.

 

Projektne aktivnosti koje se finansiraju:

 

1. Multilateralni istraživački projekti sa minimalno tri učesnika iz tri različite zemlje učesnice u Pozivu, od kojih je obavezno jedan iz zemlje zapadnog Balkana. Finansirannje obuhvata manje istraživačke projekte i kraće pripremne aktivnosti, kao što su studije izvodljivosti i pilot istraživanja u trajanju do devet meseci.

2. Tematske mreže sa minimalno pet učesnika iz tri različite zemlje učesnice u Pozivu, od kojih su obavezno dve  iz zemlje zapadnog Balkana. Finansiranje obuhvata projekte koordinacije i kooperacije naučnika u određenoj naučnoj oblasti, koja bi se odvijala kroz kraće naučne posete i radionice.

3. Letnje škole u okviru navedenih naučnih oblasti koje organizuje projektni konzorcijum. Minimalan broj učesnika u konzorcijumu je tri iz tri različite zemlje učesnice u Pozivu, od kojih je obavezno jedan iz zemlje zapadnog Balkana.

 

Poziv za dostavljanje predloga projekta otvoren je do 31.03.2007. godine

 

Sve informacije o navedenom projektu i pozivu mozete dobiti na sledecoj adresi: http://www.see-era.net/pjc/calltext.html

 

Nacionalni koordinator za ovaj poziv i kontakt osoba u MNZŽS je Suzana Vojinovic, email: suzana_vojinovic@mntr.sr.gov.yu

 

 

S postovanjem,

 

Dr Ivan Videnovic, pomoćnik ministra


 

Ministarstvo nauke i zastite zivotne sredine Republike Srbije

Sektor za medjunarodnu naucno-tehnolosku saradnju

Nemanjina 22-26, 11000 Beograd

_________________________________________