Поштованe колегинице и колеге,

У име Фондације „Проф. др Марко Јарић“, позивамо вас да присуствујете свечаном проглашењу овогодишњег добитника наше престижне награде „Марко Јарић“ у петак, 17. марта, у 12 часова, у Свечаној сали САНУ, које организује Институт за физику.

Награду, која се у медијима понекад назива и „Српски Нобел за физику“, добио је др Милорад Милошевић, редовни професор Универзитета у Антверпену у Белгији (https://www.ipb.ac.rs/vesti/aktuelno-dr-milorad-milosevic-dobitnik-nagrade-marko-jaric-za-2022/).

Током свечаности у организацији Института за физику (који финансијски подржава награду), публици и гостима ће се обратити др Марина Соковић из Министарства науке, технолошког развоја и иновација, др Александар Белић, председник Управног одбора Фондације,  проф. др Петар Аџић, управитељ Фондације и председник овогодишњег жирија за доделу награде, проф. др Милан Тадић.

Награду ће доделити директор Института за физику, др Александар Богојевић. По традицији, лауреат ће после доделе одржати популарно предавање и представити публици своја истраживања. Након ове беседе, у Клубу САНУ организован је коктел.

Позивница за свечаност налази се у прилогу.

Добро дошли!

Срдачно,

Одељење комуникација Института за физику у Београду


--
Srdačno,

IPB Komunikacije
komunikacije@ipb.ac.rs

Institute of Physics Belgrade
Pregrevica 118, Zemun