Description: Description: Description: Description: Description: cid:image001.png@01D8B15B.861EB7D0

 

Поштовани,

Summer School and International Symposium on the Physics of Ionized Gases SPIG 2024  (Летња школа и Међународни симпозијум физике јонизованих гасова)  биће одржани  у Српској академији наука и уметности од  26. до 29. августа.

Свечано отварање биће приређено сутра, 27. августа, у 8.45, у Свечаној сали САНУ. Симпозијум се одржава у организацији Српске академије наука и уметности и Факултета за физичку хемију Универзитета у Београду.

Симпозијум  физике јонизованих гасова је међународни научни скуп са традицијом дужом од 60 година. Тачније, прва  SPIG конференција је одржана у Београду, 1962. године, и од тада се без прекида одржава сваке друге године.

Тематски скуп покрива области гасне плазме, атомских сударних процеса и интеракције материјала са честицама и ласерским зрачењем.

Поред формалних презентација научних радова, у оквиру конференције SPIG увек се организује и Летња школа физике јонизованих гасова. Тиме се младим научницима омогућава да представе резултате рада на форуму у којем учествују и неки од водећих светских стручњака из одређених области.

На тридесет другом међународном симпозијуму физике јонизованих гасова учествоваће 130 истраживача.  Током симпозијума биће одржано 54 предавања по позиву, од чега чак 40 од стране еминентних научника и истраживача из иностранства.

Прогам се налази у прилогу.

 

 

С поштовањем,

Односи с јавношћу САНУ

 

Српска академија наука и уметности

Kнеза Михаила 35, Београд

Телeфон: +381 66 83 03 607

Факс: +381 11 20 27 182

Web: www.sanu.ac.rs