Poštovane koleginice i kolege, članovi SOIF,

 

Podsećamo vas da će  generalni sastanak Sindikalne organizacije Instituta za fiziku biti održan u utorak, 20. oktobra 2015. u sali “Zvonko Marić” , sa početkom u 13 časova. Apelujemo na sve zaposlene Instituta da prisustvuju sastanku, bez obzira na članstvo u SOIF, zbog važnosti tema o kojima ćemo razgovarati.

Sastanak će biti posvećen razmatranju aktuelnih pitanja vezanih za reorganizaciju i racionalizaciju radnih mesta u javnim službama i aktivnostima Odbora SOIF, prema sledećem dnevnom redu:

 

1. Razgovor o predlogu Kolektivnog ugovora koji je Odbor SOIF podneo direktoru Instituta za fiziku krajem juna 2015. godine.

2. Dopis Odbora SOIF Upravnom odboru Instituta za fiziku u vezi kršenja zakona, sa dopisom podrške Republičkog Sindikata nauke i pravnim tumačenjem Zakona o radu u delovima koji se odnose na odnos Sindikata i poslodavca (dokumenti prikačeni uz ovu poruku).

3. Anketa članstva o uočenim problemima u radu i organizaciji Instituta.

4. Pitanja i predlozi za sednicu Odbora Sindikata zaposlenih u naučno-istraživačkoj delatnosti Srbije koje će naš predstavnik u tom odboru izneti i pokrenuti. (Ovaj sastanak će se održati u četvrtak, 22. oktobra u 12 časova, u zgradi SSSS, Trg Nikole Pašića 5. Dnevni red se nalazi na http://www.sindikat-nauke.org.rs/.)

5. Razno

            U okviru generalnog sastanka naše sindikalne organizacije razgovaraćemo i o aktuelnim informacijama o budućem projektnom ciklusu, kao i o predlogu Kataloga radnih mesta zajedničkih službi (dokument prikačen uz ovu poruku). Apelujemo na sve članove da pre sastanka detaljno pogledaju ovaj katalog i razmisle o eventualnim primedbama, i da, ako žele da ih direktno pošalju Sindikatu nauke, to učine na adresu nauka@sindikat.rs najkasnije do ponedeljka.

 

 

 

Odbor SOIF