[institut] Pismo direktora (20.05.2024)

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Thu May 30 11:21:20 CEST 2024


Поштоване колегинице и колеге,
Драги пријатељи,

Пре скоро две године смо ушли у глобалну кризу која је, између осталог, довела до значајног поскупљења електричне енергије и осталих енергената. Као што вам је познато, Институт за физику је на овај изазов одмах реаговао доношењем и имплементирањем Плана уштедa, односно редовним праћењем имплементације донетих мера.

Држали смо се договореног, смањили потрошњу свих енергената и пребродили непосредну кризу. Срећом, временом се отворио простор и да мало релаксирамо мере штедње тиме што смо укинули забрану коришћења клима уређаја у канцеларијама. 

Службе одржавања ме обавештавају да се у неким канцеларијама клима уређају опет остављају да раде преко викенда. Мало смо се опустили, што можда и не чуди. Међутим, молим вас да сви заједно наставимо да водимо рачуна о имплементацији и даље важећег Плана уштедa. 

Домаћинско пословање овог типа нам је и омогућило да све већи део сопствених средстава усмеравамо на финансирање интерних пројеката, набавку нове и поправку старе опреме, адаптације лабораторија и канцеларија.

Хвала вам свима на разумевању.

Са поштовањем,
Александар Богојевић
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20240530/e6973032/attachment.htm>


More information about the institut mailing list