[QGHG-it-dev-list] Zadatak 24 - nova varijabla u SimpComp klasi

Marko Vojinovic vmarko at ipb.ac.rs
Tue Apr 19 22:27:56 CEST 2022


Dodati novu varijablu (tip string) sa imenom "topology" u SimpComp klasu, da stoji zajedno sa imenom kompleksa i dimenzijom.

Plan je da tokom kreiranja simplicijalnog kompleksa, odgovarajuca seed f-ja u tu varijablu upise odgovarajucu topologiju tog kompleksa. Topologija ce biti zadata opisno, stringovima "linear", "sphere", "torus", itdisl. Ne postoje dobro definisane topologije koje bismo numerisali pa da pamtimo broj, nego je bolje da pamtimo string --- nemam pojma koje cemo sve topologije jos dodavati u kod.

Zatim doterati sve tri seed f-je koje zasad imamo --- seed_single_edge(), seed_single_triangle(), seed_single_tetrahedron() --- da tokom konstrukcije kompleksa setuju varijablu topology i dodele joj string "linear", u sva tri slucaja. Za buduce seed f-je cu vam zadavati koja topologija treba da bude.

Za varijablu neighbors u KSimplex klasi, koja je takodje tipa SimpComp, vrednost za topology treba da bude prazan string, "" (to mozete da stavite kao default), jer za spisak suseda informacija o topologiji nema smisao.

Konacno, azurirati i f-ju save_complex_to_xml_file() tako da u fajl zabelezi i varijablu topology, isto kao sto to radi za dimenziju i ime kompleksa.

:-)
Marko


Dr. Marko Vojinovic
Group for Gravitation, Particles and Fields
Institute of Physics
University of Belgrade
======================
home page: www.markovojinovic.com
e-mail:    vmarko at ipb.ac.rs




More information about the QGHG-it-dev-list mailing list