[vece] informacije direktora o Izvestaju i Planu rada

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Mon Jan 25 11:26:48 CET 2021


Поштоване колегинице и колеге,

Као што вам је познато План рада Института за физику за 2021. годину и Извештај за 2020. годину су документи који су неопходни за добијање институционог финансирања за текућу годину. Као и претходне године, ови документи имају задату форму, а простори за одговоре имају задати (релативно мали) максимални број карактера, што по мом мишљењу непотребно усложњава ситуацију у случају већих институција као што је наша.

У сваком случају, инструкције МПНТР су биле јасне. Једини проблем је био у томе што су нам дати изузетно кратки рокови. Руководиоци лабораторија су у недељу дана прикупили релевантне материјале за оба документа, који су затим спојени у јединствене документе, сведени на задата ограничења о дужини, и у које су придодате додатне тражене информације које су попуниле службе и директор Института. Методологија која је коришћена одговара методологији примењеној у новој Стратегији научног и технолошког развоја Републике Србије (конкретно, по питању цитираности су разматрани радови са нашом афилијацијом објављени у последњих 10 година).

Документи су били на увиду Управном одбору и последњи корак је да их усвоји Научно веће и тиме обезбеди да не буде прекида финансирања у фебруару.  Хвала вам на разумевању.

Са поштовањем,

ДИРЕКТОР ИНСТИТУТА ЗА ФИЗИКУ
Института од националног значаја за Републику Србију
др Александар Богојевић



Dr Aleksandar Bogojevic, Director
Institute of Physics Belgrade
National Institute of the Republic of Serbia
Pregrevica 118, 11080 Belgrade (Zemun), Serbia
http://www.ipb.ac.rs/








More information about the vece mailing list