[vece] Plan rada

Aleksandar Bogojevic alex at ipb.ac.rs
Tue Dec 27 21:44:09 CET 2022


Драге колегинице и колеге,

Као што вас је обавестио председник НВ, у четвртак (прекосута) имамо ванредну електронску седницу Већа на којој усвајамо План рада Института за 2023. годину - документа на основу кога добијамо институционо финансиранје за наредних годину дана.

У прилогу ове поруке можете наћи План рада Института за физику који има уобичајену структуру коју је прописало министарство. Четири одељка Плана дају приказ приказ Институа као целлине, док су преостала четири одељка добијена спајањем одговарајућих података који су ми доставили руководиоци појединачних лабораторија. 

На жалост, План рада се као и претходних година, убацује у форму фиксне структуре у којој сваки одељак има задати максимални број карактера. Као и прошле три године, најтежи део посла је везан за ручно скраћивање материјала који сте доставили у какву-такву смисаону целину. Мислим да смо у томе успели. Ако се поткрала нека битнија грешка накнадно ћемо је испаравити, баш као и претходних година. 

С обзиром на величину Института и ширину његовог истраживачког, иновационог и образовног рада мораћемо већ следеће године да са оваквог ”мануфактурног рада” у прављењу Плана рада, Извештаја (и других сличних и пратећих докумената) пређемо на аутоматизоване процедуре сталног праћења резултата рада и постигниућа лабораторија, одељења, пројеката, истраживача и студената, дакле свих категорија постигнућа које се траже у оваквим и сличним документима и анализама. Мораћемо донети и одговарајуће правилнике којима се успостављају ове процедуре, којима се прецизније дефинишу жељени исходи и који омогућавају континуирано праћење и оцењивање успешности рада свих организационих јединица Института и свих запослених. Хардвер и софтвер за овакав сложени информациони систем ћемо добити преко SAIGE пројекта.

У петак нас чека Новогодишњи коктел, а после тога заслужени одмор. Секретар Института вас је већ обавестио о раду у току наредног месеца. У јануару се доминантно ради од куће (празнике спајамо ради уштеде енергената), но све битне службе ће радити. Истраживачи који буду имали потребу да долазе на Институт у току јануара ће то моћи да раде без проблема. Наравно, ресторан неће радити, а грејање ће бити на минимуму (сем у просторијама дежурних служби). Одлуке о штедњи електричне енергије остају на снази.

Пуно поздрава,
Александар Богојевић


Dr Aleksandar Bogojevic, Director
Institute of Physics Belgrade
National Institute of the Republic of Serbia
Pregrevica 118, 11080 Belgrade (Zemun), Serbia
http://www.ipb.ac.rs/





-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/vece/attachments/20221227/4b625f08/attachment-0002.htm>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: ???????? ??  ?????? - ???? ???? 2023.pdf
Type: application/pdf
Size: 385178 bytes
Desc: not available
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/vece/attachments/20221227/4b625f08/-2023-0001.pdf>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/vece/attachments/20221227/4b625f08/attachment-0003.htm>


More information about the vece mailing list