[institut] Stalni seminar "Evropski propisi o bezbednosti vozila"

Cedomir Duboka cduboka at EUnet.yu
Tue Feb 21 08:12:49 CET 2006


STALNI SEMINAR

Evropski propisi o bezbednosti vozila - II Ciklus


Tema: Internet pretrazivanje sistema ECE OUN i Evropske unije i praksa vodecih EU zemalja

 

Datum odrzavanja:               Sreda, 01.03.2006.

Mesto odrzavanja:               Veliki Seminar "CESiL" Masinskog fakulteta, Beograd, Kraljice Marije 16 (Ranije 27. Marta 80)

Vreme odrzavanja:              10H00 do 14H00

Organizator:                            Prof. dr Cedomir Duboka

Sadrzaj:

Priblizavanje nase zemlje Evropskoj Uniji otvara pitanje osposobljenosti domacih strucnjaka koji se bave automobilskim biznisom i automobilskom tehnikom da prepoznaju i tumace propise koji postoje u Evropi, a posebno medju 25 zemalja clanica EU. Izvesno je da ce nasi propisi u ovoj oblasti pretrpeti drasticne promene pre nego sto nasa zemlja postane clanica EU, tj. jos u toku priblizavanja naze privrede pravilima i procedurama koje vaze u Evropi. Sada kod nas postoji puno nerazumevanja i nesporazuma oko toga sta jesu a sta nisu tzv. »Evropski propisi« sto doprinosi velikim zabunama i zabludama. Upoznavanje sa tim pitanjima pomocu Internet pretrazivanja u realnom vremenu je jedan od veoma efikasnih nacina da se zainteresovani najneposrednije i sami upoznaju sa evropskom praksom, sto je osnovni motiv za pokretanje ovog Stalnog seminara. 

Prvi Seminar u novom ciklusu omogucice Vam, pre svega, da se upoznate sa mogucnostima za Internet pretrazivanje po sistemima ECE OUN i EU, odnosno vodecih zemalja - clanica EU. Pored toga, upoznacete nacin izgradnje evropske filozofije razvoja i unapredjenja bezbednosti saobracaja, kao i odnose izmedju propisa koji se bave bezbednoscu saobracaja (Road Traffic Safety Regulations) i propisa koji se bave samim vozilima (Road Vehicles Safety Regulations / Directives). Informacije o svemu tome ce Vam omoguciti da kasnije i sami pomocu Interneta i u realnom vremenu pratite stanje i buduci razvoj ovih propisa u oblastima koje su Vam vazne. 

Pozivamo Vas da iskoristite i ovu novu priliku za »upoznavanje sa Evropom« pomocu Interneta.

Za blize informacije videti i www.frimeks.com/sr/seminar.php

Troskovi ucesca u radu Seminara u iznosu od 7.500,00 dinara + PDV po jednom ucesniku obuhvataju pravo ucesca na Seminaru, stampani materijal i osvezenje. 

Uplata za ucesce u radu Seminara se vrsi na tekuci racun Masinskog fakulteta br. 840-1876660-28, svrha uplate: "Seminar Propisi / 09-05" najkasnije do petka, 24.02.2006. godine. 

U slucaju veceg interesovanja, Seminar ce biti organizovan po grupama koje ce biti formirane prema redosledu prijavljivanja.

Obavestenja i prijavljivanje:       Telefon: 011/3370-358, 3302-390, 3302-288, 3370-349

Faks: 011/3370-364, 3228-079

E-mail: cduboka at EUnet.yu / cduboka at mas.bg.ac.yu

Molimo Vas da pomocu funkcije "Forward" prosledite ovu informaciju Vasim kolegama koje bi mogle biti zainteresovane za rad ovog Stalnog Seminara. Hvala!

______________________________________________________________

Ako niste zainteresovani da i ubuduce dobijate obavestenja o radu Stalnog Seminara pod nazivom "Evropski propisi o bezbednosti vozila", molimo Vas da nas o tome obavestite koristeci "Reply" funkciju Vaseg internet browsera, sa naznakom 'Molim brisanje' u polju "Subject".
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mail.ipb.ac.rs/pipermail/institut/attachments/20060221/c8bedc45/attachment.htm>


More information about the institut mailing list