Земље чланице COST-а


COST је међувладина асоцијација која се састоји од 40 држава чланица и једне државе која сарађује. Ова асоцијација омогућава истраживачима из ових земаља да се укључе у пројекте учествујући у научним и технолошким мрежама под називом COST акције.

Земље чланице COST-а

40 земаља које чине чланице COST-а су: Србија, Аустрија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Велика Британија, Грчка, Данска, Естонија, Ирска, Исланд, Италија, Кипар, Летонија, Литванија, Луксембург, Мађарска, Република Северна Македонија, Малта, Немачка, Норвешка, Пољска, Португалија, Румунија, Словачка, Словенија, Турска, Финска, Француска, Холандија, Хрватска, Црна Гора, Чешка, Швајцарска, Шведска, Шпанија, Албанија, Молдавија, Грузија и Украјина.

Ове земље управљају COST-ом преко својих представника у комитету виших званичника COST-а - генералној скупштини COST-а

Кооперативна држава

Израел је држава која сарађује. Кооперативна држава подразумева да та држава нема права гласа у COST CSO-у, али њени истраживачи уживају сва права у учешћу у акцијама COST-а.

За преглед националних координатора неке земље (CNC) и статистику учешћа у акцијама, кликните горе на заставу те COST земље.